Loading...
Menu

Θεσμική Διακυβέρνηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Θεσμική Διακυβέρνηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου Ανατόλια
από τον Σέργιο Χατζημιχάλογλου

Αυτή η μελέτη περιγράφει τη διακυβέρνηση του Κολλεγίου Ανατόλια. Παρουσιάζει και γενικότερο ενδιαφέρον καθότι αναλύει τη δομή, τη συγκρότηση, το πνεύμα και τις προκλήσεις των Αμερικανικών μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ) εστιάζοντας στα καθήκοντα των Δ.Σ. στην εποπτεία και χρηματοδότηση. Καθώς η Ελλάδα επανεξετάζει θέματα διακυβέρνησης και χρηματοδότησης, η δοκιμασμένη δομή του Ανατόλια είναι αξιοσημείωτη. Οι καλά διοικούμενοι ΜΚΟ συνδυάζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ανεξάρτητη διοίκηση και την αυτοχρηματοδότηση με τη συμβολή του Δημοσίου μέσω ρυθμίσεων που διευκολύνουν τη δημιουργία υπηρεσιών όπως υποδεικνύονται από τις ανάγκες της κοινωνίας.  Ο κ. Σέργιος Χατζημιχάλογλου είναι δικηγόρος Νέας Υόρκης, απόφοιτος και μέλος του Δ.Σ. του Ανατόλια. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και η καθηγήτρια της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Αναστασία Γραμματικάκη-Αλεξίου προλογίζουν τονίζοντας τη συμβολή αυτού του πρότυπου έργου.

  • Παρουσίαση του βιβλίου από τον Ευάγγελο Κουφουδάκη, Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π), Ομότιμου Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, Ομότιμου Καθηγητή του College of Arts and Sciences του Πανεπιστημίου της Indiana – Purdue. (Πατήστε εδώ)

  • Βιβλιοκρισία του Κωνσταντίνου  Γ. Χατζηγιαννάκη, Δικηγόρου Θεσσαλονίκης, τ. Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, στη μηνιαία νομική επιθεώρηση Αρμενόπουλος, τεύχος Μαϊου 2013 (Ελληνικά) (Πατήστε εδώ)


Κατεβάστε τα έντυπα παρακάτω

  • Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την online έκδοση του βιβλίου.
  • Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξπρές" για την έκδοση του βιβλίου

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead